Edwin Selij – mijn ervaring met de hyposekoning

Als je interesse hebt in hypnose, dan ben je vast al eens de naam Edwin Selij tegen gekomen. Wie is nu deze man en waarvoor kan je bij hem terecht? Ik vertel het je en mijn ervaring met hem in dit artikel.

Schrijf je gratis in en gooi je ballast weg

Bekijk alvast de eerste video over de GOOI-formule. Vervolgens meld je gratis aan voor de masterclass en per 5 aanmelding plant Hypnose Instituut Nederland een boom. Ben je er klaar voor om jouw ballast weg te GOOI-EN en met een frisse start 2024 in te vliegen? Ben je klaar om te kiezen voor jezelf?

Wie is Edwin Selij?

Edwin Selij is de oprichter van Hypnose Instituut Nederland (HIN). Sinds 2006 leidt hij mensen op tot hypnotherapeut en je kan bij hem ook terecht voor heel wat hypnose cursussen. Edwin is online heel zichtbaar, je hebt hem dus vast al eens gezien op zijn Youtube, gehoord via zijn podcast of misschien volg je hem wel op Instagram.

Edwin Selij is echt de hypnosekoning en dat is meteen ook zijn Instagram-naam. Behalve hypnose gebruikt hij ook NLP technieken. Dit was trouwens zijn eerste stap in zijn persoonlijke verandering nadat hij jaren verslaafd was aan drank en drugs.

De verandering

Hij werkte in de bouw, was depressie en was verslaafd aan zowat alles. Voor zijn depressie kreeg hij pillen, maar daarvan merkte hij dat hij ook geen hoogtepunten meer kreeg. Alles werd erdoor afgevlakt. Jaren leek dat zijn hele leven te zijn: werken en gebruiken. 

Totdat zijn zoontje in het ziekenhuis belande. In plaats van bij zijn vrouw en kleintje te blijven, besloot hij de pijn te verdoven. Hij nodigde vrienden uit om te drinken. Ineens kreeg hij beelden in zijn hoofd van de begrafenis van zijn zoon en dat het allemaal zijn schuld was.

Van het ene op het andere moment was het klaar. Hij stuurde zijn “vrienden” weg, stopte met de drugs en was zo van zijn verslaving af. Hoe dat kwam ontdekte hij later en daardoor ging hij zich verdiepen in NLP en hypnose.

Persoonlijk

Edwin is getrouwd en heeft 4 kinderen waaronder een tweeling. Naast dat hij veel bezig is met de mind, is hij fysiek ook heel sterk en heel sportief. Zo doet hij meerdere keren per week aan crossfit en hij behaalde een zwarte band Aikido. Hij gebruikte trouwens hypnose om deze band veel sneller dan gemiddeld te behalen.

Mijn ervaring met Edwin Selij (Review)

Zelf heb ik Edwin Selij leren kennen in 2013 via een video waarin hij geïnterviewd werd. Ik vond het heel boeiend en mijn interesse voor hypnose was gewekt. Daarna ben ik blijven volgen wat hij deed en kocht ik ook een eerste cursus bij hem.

Ik vond (en vind nog steeds) het bijzonder hoe hij in een mum van tijd mensen van hun probleem kon afhelpen, gewoon door met hen in gesprek te gaan. Enkele jaren later volgde ik nog meer hypnose cursussen van Edwin Selij waar ik stuk voor stuk veel aan gehad heb. 

In september 2022 heb ik een live 2-daagse training bij hem gevolgd: hypnotische marketing. Met 20 mensen op het kantoor bij Edwin kwam om de beurt iedereen aan bod. Van elkaars vragen, businessen of praktijken leerden we heel veel. Edwin Selij wist zo door te vragen dat je steeds inzichten had waar je nadien mee aan de slag kon. Het was ook allemaal heel praktisch en vooral ook leuk. Achteraf ook nog dit kiekje geschoten.

Elke Aerts en Edwin Selij op het kantoor van HIN - mijn ervaring

Ik wilde al jaren een hypnotherapie opleiding volgen en uiteindelijk besloot ik maar eens om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Ik heb geen moment getwijfeld waar ik deze zou volgen; uiteraard ging ik de opleiding volgen bij het Instituut van Edwin Selij. Dan was ik al zeker dat het geen saaie, stijve bedoening zou worden.

Edwin Selij maakte er een mooie en leuke diploma-uitreiking van. Aangezien ik de lessen online volg, was de uitreiking ook online. Sommige volgen de lessen ook in Assendelft, maar voor mij is dat 3 u rijden (enkel).

Edwin Selij bij de diploma uitreiking

Hypnose opleiding van Edwin Selij

Edwin Selij heeft een hypnotherapie opleiding ontwikkeld voor zijn bedrijf Hypnose Instituut Nederland. Samen met de andere trainers kunnen ze je opleiden tot hypnotherapeut. Deze opleiding start met het eerste deel Hypno Principles waarbij je al heel wat technieken leert om jezelf of andere mensen verder te kunnen helpen.

Cursussen van Edwin Selij

Naast de complete opleiding, kan je ook kortere online cursussen volgen van Edwin Selij. Ik heb ze zelf bijna allemaal gevolgd en vond ze stuk voor stuk interessant. Van elke cursus heb ik weer wat extra bijgeleerd.

Zelfhypnose systeem 2.0

Met het Zelfhypnose systeem 2.0 van Edwin Selij leer je om zelfhypnose toe te passen. Aan de hand van video’s krijg je eerst de uitleg en daarna een demonstratie van Edwin zodat je precies weet hoe je zelf ook aan de slag kan gaan. 

Wet van het logische gevolg

Dit vond ik de meest interessante cursus van Edwin. Deze is namelijk heel concreet, met duidelijke oefeningen waarbij je meteen resultaat hebt. Je gaat op zoek naar onbewuste conflicten in jezelf. Deze houden je tegen om te bereiken of te hebben wat je wilt. Door inzicht te krijgen in deze conflicten en ze vervolgens op te lossen, ga je enorm groeien.

Multidimensionele matrix methode

Bij de Multidimensione matrix methode oftewel spirituele hypnose ga je ook aan de slag met zelfhypnose. Je gaat o.a. werken met je zelfbeeld, in gesprek met je onbewuste, channelen met lichtwezens en je gaat naar vorige, volgende levens en tussen de levens in. Zodra je dat allemaal gedaan hebt wordt.

Flex the Fear Formula

In de Flex the Fear Formula leer je hoe je van angsten en trauma’s kan af geraken. Je kan de verschillende technieken uitproberen om zo te kijken welke het beste bij jou past.

Boeken van Edwin Selij

Edwin Selij schreef 2 boeken die beide bestseller zijn. Ik heb ze beide, dus daar kan je meer over lezen in mijn reviews van de boeken. Hij heeft nog veel kennis die hij vast in nog meer boeken gaat delen. 

Breek je vrij

Zijn eerste boek kreeg de naam ‘Breek je vrij’ naar aanleiding van het Breek je vrij-seminar dat hij toen ook gaf. Het boek kwam uit in 2017 en kan je behalve als paperback ook als luisterboek en ebook bestellen.

Breek je vrij - boek van Edwin Selij

Voel je je niet lekker, pieker je veel, heb je problemen, uitdagingen of negatieve gevoelens en lukt het je niet om dit op te lossen? Ga dan aan de slag met het boek ‘Breek je vrij’. Met de persoonlijke verhalen van Edwin Selij en de oefeningen kan je je negatieve ervaringen resetten en je verleden loslaten. Heb je dat gedaan, dan kan je een leven leiden dat je wilt en je veel vrijer voelen.

Je hebt het niet, je doet het

Het tweede boek van Edwin verscheen in 2021 en kreeg de titel ‘Je hebt het niet, je doet het’. Met deze zin kan je leven veranderen want als je het niet hebt maar doet, dan kan je ook wat anders doen. Het klinkt misschien wat moeilijk of raar, maar als je volledig eigenaarschap gaat nemen over alles, dan heb je ook zelf de controle en kan je zelf wat veranderen. Het boek scoort via bol.com maar liefst 4,8 uit 500 (!) reviews.

Je hebt het niet, je doet het - boek van Edwin Selij

Podcast van Edwin Selij & Youtube

Edwin Selij heeft zelf 2 podcast: Spiritualiteit in Spijkerbroek en de Kom uit Hypnose podcast. Deze kan je beluisteren via Spotify, Google, Apple en Sticher.

Daarnaast zie je hem ook regelmatig verschijnen in de podcast van anderen. Zoals in KUKURU van Giel Beelen, Leef je mooiste leven van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman, Helden en Hordes en de 100% Inspiratie podcast van Thijs Lindhout.

Spiritualiteit in Spijkerbroek

In de podcast Spiritualiteit in Spijkerbroek bespreekt Edwin Selij spirtiuele thema’s op een down-to-earth wijze, met veel humor op een wijze die je aan het nadenken zet. Deze podcast is alles behalve zweverig. Deze podcast krijgt in de Apple podcast een beoordeing van 5/5.

Kom uit hypnose

De Kom uit hypnose podcast heeft al meer dan 640 aflevering, dus je bent er wel even zoet mee. Hij wordt trouwens erg gesmaakt met een recensie van 4,8/5. Deze podcast bespreekt allerlei hypnostische thema’s en is heel boeiend om te volgen. 

Daarnaast kan je in dit programma ook de volledige Cursus in Wonderen beluisteren. Elke dag van 2021 is er een les uit de Cursus in Wonderen verschenen ingesproken door Edwin. Deze kan je natuurlijk nog allemaal terug beluisteren.

Daily Eddy

Op het Youtubekanaal van Edwin Selij heeft hij in de Playlist The Daily Eddy meer dan 160 afleveringen gemaakt. Hier las hij een hele tijd (bijna) dagelijks het nieuws voor, maar dan op zijn eigen grappige manier met eigen conclusies en bedenkingen erbij. Het kanaal heeft meer dan 5000 abonnees.

Edwin Selij Youtube

Zijn andere kanaal heeft nog meer abonnees, maar liefst +11,7K en meer dan 500 video’s. Hierin vind je heel wat interessante video’s met hypnosetechnieken, persoonlijke ontwikkeling en ook gesprekken met mensen waarin hij hen van hun probleem afhelpt.

Hypnose mp3 van Edwin Selij + gratis masterclass

Om je te ondersteunen rond bepaalde thema’s heeft Edwin Selij enkele hypnose mp3’s opgenomen.

Zelfhypnose seminar

Op 24 en 25 september orginiseert Edwin het Zelfhyponse seminar. Je kan dit event online volgen, het is live zodat iedereen samen in hypnose gaat. Je leert alle stappen om zelfhypnose toe te passen en welke suggesties je zoal kan geven. De opbrengst van dit event gaat naar het goede doel ‘Het vergeten kind’.