Next Generation Kids – kinderhypnose opleidingen

Op deze pagina vind je meer info over Next Generation Kids. Welke kinderhypnose trainingen bieden ze aan en wie zit er achter?

Wat is Next Generation Kids?

Next Generation Kids is een expertisecentrum voor kinderhypnose. Ze leren professionele hulpverleners hypnotherapie toe te passen in hun praktijk om daarmee zowel kinderen als ouders te begeleiden.

Next Generation Kids logo

De oprichter is Anneke Dusseljee. Door haar werk als fysiotherapeut ontdekte ze dat veel lichamelijke klachten eigenlijk een mentale oorsprong hadden. Daardoor ging ze eerst NLP en later ook hypnose bijstuderen. In haar praktijk kwamen voornamelijk ouders voor de gedragsproblemen van hun kinderen. Dus ze ging haar hier verder in bekwamen en specialiseren.

Next Generation Kids heeft nog twee andrer traingers, namelijk Wouthiera Crommelin en Bianca L’abée. Beide hebben in hun praktijk veel ervaring met het helpen van kinderen.

Wat is hypnose nu echt? (Gratis ebook)

In het gratis ebook ‘Wat is hypnose nu echt’ van Anneke Dusseljee ga je leren wat hypnose is, welke trance verschijnselen er zijn, de verschillende stadia van hypnose en het conflict tussen bewust en onbewust.

Ebook van NextGeneration Kids - wat is hypnose nu eigenlijk echt?

Je zal ook meer inzicht krijgen over wat je met (kinder)hypnose kan doen.

Waarom kinderhypnose?

Als kinderen opgroeien verandert er snel heel wat: nieuwe school, nieuwe vriendjes, huiswerk, sport of andere activiteiten. Helaas komen daar soms ook heel wat negatieve gevoelens bij zoals het gevoel niet bij de rest te horen, gepest te worden, de druk niet aan te kunnen,…

Dit kan hun zelfvertrouwen schaden, ze worden gestresseerd, boos of droef. Ouders doen hun best maar weten ook niet altijd hoe goed om te gaan met zo’n situaties. Daarbij kan hypnose het kind (en de ouders) helpen om de controle terug te krijgen en weerbaarder te worden. Bij Next Generation Kids leer je meer over de verstoorde hechting tussen moeder en kind om van daaruit oplossingsgerericht te werken. 

Opleidingen, masterclasses en workshops van Next Generation Kids

De twee belangrijkste trainingen van Next Generation Kids zijn de opleiding kinderhypnonse en de masterclass kinderhypnose. 

Opleiding kinderhypnose

De opleiding kinderhypnose van Next Generation Kids is geschikt voor wie nog geen ervaring met hypnose heeft.  Je zal gedurende 3 keer 2 dagen leren hoe je hypnose kan toepassen op zowel kinderen als volwassenen. Je leert ook hypnose en NLP technieken die je kan toepassen bij de ouders van de kinderen. Zo zullen ook zij beter hun kinderen kunnen helpen.

Wat ga je leren?

  • Hypnotherapie leren
  • Krachtige hypnosetherapie technieken
  • Traumaverwerking
  • Hechtingstherapie
  • Versterkende veranderingstechnieken

Deelnemen kan in het najaar of in het voorjaar in Alkmaar. Je krijgt voor extra ondersteuning ook toegang tot een speciale Facebook-groep waar je al je vragen kan stellen. Je krijgt ook hypnose scripts die je meteen in je eigen praktijk kan gaan inzetten. De opleiding wordt gegeven door Anneke Dusseljee.

Masterclass: kinderhypnose

Heb je al ervaring met hypnose maar wil je je bekwamen in hypnose speciaal voor kinderen dan kan je de Masterclass kinderhypnose volgen. Gedurende drie dagen ga leren over de hechtingsband van moeder en kind en hoe je deze kan herstellen om zo het kind sterker te maken.

Wat ga je leren?

  • Een sterke liefdesband
  • Trauma bij pubers
  • Een sterk kind

Deelnemen kan in het najaar of in het voorjaar. Je hebt daarbij de keuze om live in Alkmaar aanwezig te zijn of om het online mee te volgen. De masterclass wordt gegeven door Anneke Dusseljee.

Masterclass: ouders aan zet

De masterclass Ouders aan zet duurt twee dagen. Wouthiera Crommelin zal je meer leren over familiesystemen. Je zal de ouders zowel opvoedkundig als systemisch begeleiden. Deze masterclass is live te volgen in Alphen aan de Rijn.

Workshop: systemisch kijken en werken

De masterclass systemisch kijken en werken is een eerste kennismaking in de dynamieken ouder en kind en het familiesysteem. Deze kennis zal je kunnen toepassen in je eigen praktijk.

Bij een intake ga je de juiste vragen stellen als je rekening houd met de geleerde wetmatigheden. Je zal ook beter weten hoe en waarop verder door te vragen.

Deze workshop wordt gegeven door Wouthiera Crommelin en is online te volgen.

Expertise training: Werken met intern conflict

Mensen hebben vaak een intern conflict waardoor er iets is dat hun tegenhoud te doen wat ze eigenlijk wel graag willen. Gedurende een dag ga je meer leren over deze innerlijke conflicten. Je kan je kennis op zowel jezelf als je cliënten gaan toepassen.

Expertise training: Versterk je IK-kracht

Tijdens de tweedaagse Versterk je IK-kracht ga je leren hoe je het zelfbeeld van je cliënt kan ombuigen van negatief naar positief. Hoe iemand naar zichzelf kijkt bepaald grotendeels mee hoe deze persoon zal reageren en zich gedragen in het leven. Dit zorgt voor belemmerende overtuigingen die de persoon tegenhouden.

De hypnose opleidingen van Next Generation Kids zijn geacrcrediteerd door de KTNO en gecertificeerd als HBO opleiding.