Zelfhypnose leren – Zo pak je je overtuigingen aan en stel je doelen sneller

Je wil zelfhypnose leren? Super! Sinds ik het ken pas ik het zeer regelmatig toe. In dit artikel kijk ik naar waarom je zelfhypnose zou leren, hoe je at kan doen en waar je het kan leren en welke cursussen er zoal zijn.

Waarom zelfhypnose leren?

Het is een krachtige iets als je zelfhypnose gaat leren. Beheers je deze techniek, dan kan je het steeds op jezelf gaan toepassen. Heb je problemen of doelen dan hoef je niet naar een (hypno)therapeut, maar kan je aan de slag met jezelf.

Sinds ik zelfhypnose geleerd heb pas ik het regelmatig toe, bijvoorbeeld als ik tot rust wil komen, als ik hoofdpijn wil verminderen of om beter doelen te kunnen stellen. 

Als je zelfhypnose gaat leren en hiermee gaat oefenen dan kan je het voor vele zaken gebruiken:

  • Meer ontspannen
  • Beter slapen
  • Gewoontes die je niet dienen veranderen
  • Angsten verminderen of volledig oplossen
  • Doelen stellen en daar ook voor gaan
  • Zelfverzekerder worden
  • Minder pijn ervaren

Als je zelfhypnose leert dan leer je contact te maken met je onderbewuste. Dat is nu net het gene wat het meeste van je gedragingen regelt. Door rechtstreeks in het onderbewustzijn veranderingen te doen zal je merken dat in je bewuste leven het ook veranderd is. Het is een veel makkelijkere manier om gewoontes te veranderen dan als je er bewust mee aan de slag zou gaan.

Hoe zelfhypnose leren?

Er zijn meerdere manieren om zelfhypnose te leren. Je kan een artikel over zelfhypnose lezen waarbij je de verschillende stappen leert. Je kan random wat video’s bekijken of hypnotische mp3’ beluisteren. Dat is wat ik eerst gedaan heb, maar dan nog lukte het niet super goed.

Na het volgen van een hypnose cursus begon ik veel beter inzicht te krijgen in de stappen en de juiste volgorde die er bij zelfhypnose aan bod komen. Toen lukte het me ineens wel om het toe te passen.

Nadien heb ik ook nog het zelfhypnose seminar gevolgd waar steeds een klein stapje duidelijk gemaakt werd en ik ineens ook begreep waarom deze stap zo belangrijk werd. Ook de techniek om in hypnose te gaan werkte voor mij nog beter. 

Na het volgen van de cursus en het zelfhypnose seminar pas ik het regelmatig toe. Al is het maar als ik moe ben en even wil kunnen relaxen om daarna terug aan de slag te gaan met werk. Voor de kleinste dingetjes zet ik het in en werkt het voor mij.

Waar kan je zelfhypnose leren?

Er zijn verschillende aanbieders die je zelfhypnose kunnen leren. Bij sommige kan je een online cursus volgen, een mp3 beluisteren of live bij elkaar zijn. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Ik zal de mogelijkheden even opsplitsen zodat het duidelijk is waar je terecht kan.

Zelfhypnose seminar

In het zelfhypnose seminar van Edwin Selij ga je alle stapjes leren om jezelf in hypnose te brengen. Het seminar op 24 en 25 september 2022 en volledig online te volgen. Wel is het live wat toch een hele andere dimensie heeft dan een op voorhand opgenomen training.

Een ticket kost maar €15 en dit bedrag gaat naar het goede doel “Het vergeten kind”. Je hebt ook de mogelijkheid een VIP-ticket te kopen om zo live intereractie met Edwin zelf te hebben.

Ik heb het zelfhypnose seminar de vorige keer gevolgd en het was fantastisch. Ook al had ik zelfhypnose geleerd, hier heb ik mijn kennis nog vergroot. Bovendien gaf het iets bijzonders om allemaal tegelijk in hypnose te gaan en dat voor zo’n klein bedrag.

Zelfhypnose cursussen

Er zijn meerdere zelfhypnose cursussen. Bekijk ze eens, check eventueel de info op de website van elke aanbieder en kies de cursus die jou het meeste aanspreekt.

Zelfhypnose systeem 2.0 (Hypnose Instituut Nederland)

Kan je bij het zelfhypnose seminar niet aanwezig zijn dan kan je ook de zelfhypnose cursus volgen. In video’s legt Edwin Selij eerst uit wat je moet doen zodat je de techniek leert. In een volgende video zie je hem het voordoen. Dat maakt het heel duidelijk om alle stappen ook in de praktijk te leren toepassen.

Je zal eest meer leren over zelfhypnose, tijdlijnen en hoe je juiste suggesties kan geven. Daarna ga je aan de slag met je allereerste zelfhypnose. Je leert om te reizen naar je verleden (negatieve herinneringen elimineren) en de toekomst (doelen stellen). Vervolgens leer je ook conflicten in jezelf op te lossen, contact te maken met je inner healer, hoe je je lichaam kan helen en kan modelleren in een hypnotische staat.

Online training zelfhypnose (Response Instituut)

De online training zelfhypnose van Response Instituut is niet live. Hierdoor kan je op eender moment de lessen volgen wanneer het jou uitkomt. Je zal jezelf beter leren begrijpen en veranderingen teweeg kunnen brengen omdat je zal leren contact te maken met je onderbewuste.

Je zal leren hoe je brein werkt, wat trance is en hoe je jezelf er in brengt, verschillende manieren om met je onderbewustzijn te communiceren en hoe je zo veranderingen teweeg kan brengen.

Online cursus zelfhypnose (Zonnevlecht opleidingen)

Met deze thuiscursus van Zonnevlechtopleidingen leer je om jezelf onder hypnose te brengen waardoor je makkelijker ontspannen kan worden. Daarna zal je leren om je brein suggesties mee te geven zodat jij kan aanpakken wat je voorheen niet lukte. Door middel van audio en video ga je aan de slag met belemmerende overtuigingen en zal je meer rust ervaren.

3-daagse zelfhypnose (Response Instituut)

In 3 dagen ga je aan de slag om zelfhypnose te leren. Deze training start op 20 juli en je kan kiezen om het op locatie in Roermond te volgen of online van bij je thuis. Door het volgen van deze training zal je persoonlijk enorm gaan groeien. Je zal meer vertrouwen krijgen en positiever in het leven staan.

Je leert eerst de theorie maar gaat dan ook vele oefeningen doen om het geleerde meteen in de praktijk om te zetten. Samen met de andere deelnemers zal je meermaals in trance gaan zodat je je onbewuste goede suggesties kan meegeven.

Nadat je ingeschreven bent ontvang je meteen 2 video’s en een mp3 zodat je meteen al kan gaan oefenen. Tijdens de 3-daagse ga je verder de diepte in.

Zelfhypnose mp3’s

Met een begeleide zelfhypnose mp3 kan je op een rustig plekje jezelf onder hypnose brengen. Je hoeft de stappen dan niet uit te voeren maar je wordt begeleid met de audio. Zulke hypnose mp3’s hebben meestal een bepaald thema. Sommig mp3’s kan je kopen andere kan je gratis downloaden.

Je ziet het, er zijn verschillende manieren om zelfhypnose te leren. Kies er eentje uit om mee aan de slag te gaan. Kan je in september aanwezig zijn op het zelfhypnose seminar (wat je online kan volgen) dan is dat zeker een aanrader.