Opleiding kinderhypnose bij Next Generation Kids: een 6-daagse opleiding

Ben je gepassioneerd over het helpen van kinderen en wil je leren hoe je hypnotherapie effectief kunt inzetten? De 6-daagse opleiding Kinderhypnose, verdeeld over 3 blokken van 2 dagen, is jouw kans om deze vaardigheden te verwerven. 

Voor beginners (opleiding kinderhypnose)

Heb je geen voorkennis van hypnotherapie? Geen probleem, deze opleiding kinderhypnose is helemaal geschikt voor je. Onderaan ontdek je waarom je deze opleiding niet wilt missen.

Voor Ervaren Hypnotherapeuten (masterclass)

Als je al ervaring hebt met hypnotherapie, raden we je de 3-daagse Masterclass Kinderhypnose aan. Deze sluit beter aan bij jouw niveau.

Wat Leer je?

 • Het hypnotiseren van kinderen en volwassenen.
 • Effectieve NLP- en hypnosetechnieken voor het helpen van ouders van kinderen.
 • Krachtige hypnosetechnieken specifiek ontworpen voor kinderen.

Wat Kun je Verwachten?

 • Toegang tot een besloten Facebookgroep voor vragen, feedback, en ondersteuning.
 • Talloze scripts voor je eigen praktijk.
 • KTNO-accreditatie op HBO-niveau.

Leer van een Expert – wie is Anneke Dusseljee?

Anneke Dusseljee, een gepassioneerde expert in hypnotherapie, is jouw gids tijdens deze opleiding. Ze heeft jarenlange ervaring en een diepgaande kennis van het vak. Anneke is bekend om leerstof duidelijk over te brengen met genoeg humor.

Haar groeiende passie voor hypnotherapie bracht haar naar het punt waar ze zich meer en meer ging specialiseren in de problematiek van kinderen. Ze besloot haar expertise uit te breiden door aanvullende cursussen te volgen en nieuwe technieken te leren, gericht op het effectief helpen van kinderen. Haar toewijding werd versterkt door de vele verzoeken van ouders in haar praktijk die op zoek waren naar hulp bij uiteenlopende gedragsproblemen bij hun kinderen.

Bovendien is Anneke een gewaardeerde trainer bij het Hypnose Instituut Nederland, waar ze haar kennis en ervaring deelt met aspirant-hypnotherapeuten en coaches. Haar rol als trainer stelt haar in staat om haar passie voor hypnotherapie te verspreiden en anderen te inspireren om dit krachtige instrument te omarmen.

Samen met haar dochter Anne-Marieke, een kinderpsycholoog en kindercoach, runt Anneke sinds januari 2019 de praktijk “Hoofdmanager” in Almelo. Deze samenwerking stelt hen in staat om hun uitgebreide kennis en vaardigheden te bundelen en kinderen te begeleiden naar kracht en veerkracht.

Opleiding kinderhypnose: Het programma in detail

Voorbereiding:

 • Inschrijving voor de opleiding.
 • Een kennismakingsgesprek.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Lees het aanbevolen e-book en bekijk de instructievideo’s.

Blok 1:

Dit blok richt zich op de basis van hypnose en omvat:

 • Leer de 7 stappen van hypnose.
 • Ontdek nieuwe inducties en verdiepende technieken.
 • Oefen met Fast Fobia en de Gevoelsomdraaitechniek (GOT).
 • Praktijkdemo’s en oefensessies, met mogelijkheid tot feedback.

Blok 2:

Tijdens dit blok ga je dieper in op hypnotherapie met:

 • Verdieping in regressie en de zwart/wit-wegzettechniek.
 • Praktijkdemo’s en oefensessies om je vaardigheden te versterken.

Blok 3:

Dit blok richt zich op specifieke situaties, waaronder:

 • Leer hechtingssessies, werk met pubertrauma’s en de “Talk to the Hand” techniek.
 • Praktijkdemo’s en oefensessies met feedback.

Bonussen:

 • Een extra dag voor de symbolenreis en ideomotorische signalen.
 • Maandelijkse online Q&A-sessies en toegang tot de besloten Facebookgroep.

Voor wie is de Opleiding Geschikt?

De 6-daagse Opleiding Kinderhypnose is ontworpen voor een diverse groep deelnemers, waaronder:

 • Hulpverleners: Ben je een Kindercoach, Psycholoog, Pedagoog, of werk je op een andere manier met kinderen? Deze opleiding biedt waardevolle vaardigheden om ouders en kinderen effectief te ondersteunen.
 • Nieuwe weg: wil je een nieuwe weg in slaan en wil je graag kinderen helpen, dan is deze opleiding tot kinderhypnotherapeut heel boeiend.

Ervaringen van deelnemers van de opleiding kinderhypnose

Daphne over de masterclass kinderhypnose

Ik heb de masterclass kinderhypnose gevolgd en dat was voor mij een zeer bijzondere ervaring omdat je dan merkt dat je allerlei tools extra leert die je kunt toepassen op zowel kind als moeder. Het mooie is dat je het kind weer in zijn of haar kracht zet.

Je hoeft niet met het kind te werken want je kunt het via de moeder oplossen via de hechtingsproblematiek. Dat is een hele bijzondere ervaring om te doen maar eerst ook bij jezelf eerst te laten doen, zodat je heel goed snapt wat het inhoud. Dat je het kan oplossen bij jezelf en dat het een generatie terug gaat of een generatie vooruit. Dat alles kan veranderen. Die ervaring bij mezelf al was zo waanzinnig dat ik iedereen deze opleiding adviseer.

Ik vind sowieso dat je best deze opleiding in zijn geheel kunt doen best voordat je kinderen krijgt omdat je zoveel tools krijgt waarvan je denkt ‘had ik dat maar eerder geweten’, maar hoe mooi is het dat ik het nu nog kan toepassen op mijn dochter. Die is net 12 jaar dus dat kan nog.

Patricia over de opleiding kinderhypnose

Ik heb deze 6-daagse opleiding gedaan. Allereerst Anneke en Bianca zijn geweldige docenten. Ze zijn zo goed op elkaar ingespeeld en ze weten de stof zo duidelijk over te brengen. Tegelijkertijd alles wat je leert dat kan je meteen oefenen, in de praktijk brengen.

Je wordt ook behandeld. Ik heb een paar keer gehad dat ik dacht ‘oh, wat voel ik me beroerd vandaag’ en ik ging weer fluitend naar huis. Je ondergaat meerdere behandelingen.

De stof is zo interessant. Ik heb nu 14 jaar een coachingspraktijk en ik merk dat juist die ouders zo belangrijk zijn. Als een kind bij je komt heb je juist ook die ouder nodig. Dat wordt hier heel goed, duidelijk aangeleerd.

Wat ik heb gemerkt na die drie blokken van twee dagen – ik geef ook kinderyoga – ik merk dat woordkeuze bewuster en anders wordt. Bijvoorbeeld de groepsontspanning aan het eind dan is het gewoon een groepshypnose. Wat ik terug krijg van ouders is ‘ik weet niet wat er gebeurd is, maar ineens ging ze heel ontspannen naar de toetsweek toe’ of een moeder die zei ‘ze is nu veel minder bang van spinnen’ dus het heeft al direct effect.

Alles wat je hier leert is meteen toepasbaar. Het is voor je eigen persoonlijke ontwikkeling een aanrader.

Els de opleiding

Ik ben pedagoog en kindertolk. Ik werk met opvoedopstellingen en EFT. Ik werk alleen maar met ouders. Ouders weten van tevoren al als ze met een opvoedprobleem zitten dat ze zelf in de buurt zijn bij mij. Je komt altijd op belemmerende overtuigingen terecht. Dat is de hoofdmoot waar zij tegenaan lopen, maar daar ligt ook de oplossing in relatie tot hun kind.

Hypnose is een hele mooie extra techniek voor mij om met belemmerende overtuigingen aan de gang te gaan. Super interessant en super effectief. Ik vind het een hele mooie methode. Het heeft me ontzettend veel handvaten gegeven om daarmee aan de gang te gaan. Verschillende technieken en verschillende aanlooproutes. Er zit altijd één bij die mijn voorkeur gaat krijgen, maar ik heb keuze gekregen. Ik heb ook vertrouwen gekregen.

Ik vond het een hele waardevolle opleiding. Ik heb veel geleerd, veel genoten, veel plezier gehad en het was meteen praktisch toepasbaar.

Wat kost het?

 • 6-daagse Opleiding Kinderhypnose: Van €1.699 voor slechts €1.347 (inclusief BTW).
 • Gratis koffie en thee tijdens de trainingsdagen.
 • Betaling in termijnen is mogelijk.

Praktische Informatie

 • Wanneer: 7 en 8 oktober 2023, 11 en 12 november 2023, 9 en 10 december 2023
 • Tijdstip: 10:00 – 17:00 uur.
 • Organisator: Next Generation Kids
 • Locatie: ’t Veerhuis, Nijemonde 4, 3434 AZ Nieuwegein

Klaar om de Kracht van Kinderhypnose te Ontdekken? Meld je nu aan en zet de eerste stap naar een boeiende reis in hypnotherapie!