Wet van het logische gevolg van Edwin Selij (review)

In deze review van de Wet van het logische gevolg vertel ik je meer over deze cursus van Edwin Selij en mijn ervaring ermee.

Soms heb je een onbewust een conflict in jezelf. Het is onbewust dus je weet niet dat dat speelt dus dan wordt het ook moeilijk om dit op te gaan lossen. Als het onbewust is geeft het toch geen problemen denk je misschien? Toch wel, je zal dat merken aan dingen die je wilt hebben/zijn en niet hebt/bent.

Wil je meer vrijheid, meer geld, meer liefde, meer rust, … en heb je dat niet, dan is er hoogstwaarschijnlijk iets in jezelf dat je dat tegen houdt. Met De Wet van het logische gevolg ga je ontdekken wat dat is.

Review Wet van het logische gevolg

Beste cursus

Zelf heb ik al vele hypnose cursussen van Edwin Selij gevolgd. Ik vond ze allemaal goed, heb aan allemaal wat gehad en zet ze allemaal regelmatig nog eens (of stukjes ervan) op. Toch vond ik persoonlijk de Wet van het logische gevolg de beste van allemaal.

Waarom? Het is een heel duidelijk onderwerp, 1 ding het oplossen van interne, onbewuste conflicten. Daarom vond ik de cursus super duidelijk en werkte het fantastisch.

Edwin Selij legt alles duidelijk uit en steeds ook met de nodige portie humor. Dat is iets wat ik zelf ook belangrijk vind dat het niet allemaal te stijf wordt. Daardoor vind ik het aangenaam om te volgen.

Onbewuste conflicten

Door een inzicht te krijgen in wat je onbewuste conflicten zijn wordt het meteen duidelijk waarom ik bepaalde dingen doe of juist niet doe. Hier heb ik even een pauze genomen zodat het me kon doordringen. Daarna ging ik verder met de lessen van de Wet van het logische gevolg en werd het conflict ook opgelost.

Voor mij is in hypnose gaan niet nieuw, maar als dat voor jou wel is dan kan je de video volgen hoe je dat doet. Dat maakt de cursus nog krachtiger omdat je in hypnose makkelijk contact kan maken met je onbewuste.

Wet van het logische gevolg - cursus van Edwin Selij

Kernwaarden

Ik was voorheen wel eens bezig geweest met de vraag wat mijn belangrijkste kernwaarden zijn. In deze cursus ga je dat ook doen, maar niet enkel met je positieve, maar ook negatieve waarden. Zo kom je er achter wat je nu echt belangrijk vindt. Dit kan heel confronterend zijn maar zal je enorm vooruit helpen om te groeien en het juist op te lossen. Bij mij alleszins wel.

Door met deze oefeningen aan de slag te gaan ontdekte ik dat mijn belangrijkste negatieve waarde in strijd was met mijn positieve waardes. Werk aan de winkel dus. En dat heb ik dus ook gedaan met de conflicterende overtuiging. Nadien ook nog met andere.

Het leuke is dat je de cursus zo vaak kan herhalen als je wilt om zo steeds een extra conflict op te lossen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de oefeningen ook daadwerkelijk doet en niet enkel naar de video’s luistert.

Inhoud Wet van het logische gevolg?

De cursus wet van het Logische gevolg is onderverdeeld in 8 modules. De meeste modules bevatten 2 lessen met een video. Daarbovenop krijg je ook toegang tot enkele bonussen.

Module 1: Welkom

In de welkomsvideo van Edwin Selij vertelt hij je waarover de cursus gaat en wat je er mee kan bereiken. Je krijgt ook mee hoe je de lessen het best volt.

Module 2: De kosmische wetten

Er bestaan heel wat kosmische wetten. In de eerste video heeft hij het over de wet van de aantrekkingskracht en in de volgende les over welke wetten er nog meer zijn.

Wet is de wet van de aantrekkingskracht?

De wet van de aantrekkingskracht is je vast niet onbekend. Misschien heb je het boek The Secret gelezen of omdat je eerder al aan de slag bent gegaan met persoonlijk ontwikkeling. De wet van het logische gevolg is de 2.0 versie van de wet van de aantrekkingskracht volgens Edwin Selij.

Misschien ben jij al wel eens aan de slag geweest met de wet van de aantrekkingskracht maar lukte het je toch niet om te bereiken, zijn of hebben wat je wilt. Dit komt omdat deze wet geen rekening houdt met wat er onbewust speelt en je onbewust ook zal tegenhouden. Edwin legt uit hoe het kan zijn dat je bewuste gedachtes en je onbewuste brein tegenstrijdige dingen willen.

Welke andere wetten zijn er nog meer?

Er zijn nog veel meer natuur- en kosmische wetten en daar voegt Edwin er nog eentje extra toe: Wet van het Logisch gevolg. Hij legt je uit wat je er zoal mee kan en hoe je ermee kan werken als je aan de slag gaat met de oefeningen.

Module 3: Wat is hypnose?

Wat is hypnose precies? 

Edwin legt in deze video uit dat je met er 2 (van de 4) hypnostische staten kan gaan werken. Hij legt Hypnose is helemaal niet gevaarlijk en dat je kan er altijd uit komen als je dat wilt. Misschien ben je al vaker aan de slag gegaan met hypnose, maar als dat niet het geval is dan ben je waarschijnlijk toch al in hypose geweest zonder dat je het wist 😉

Hoe kom je in hypnose?

Er zijn verschillende stappen die je kan volgen om jezelf in hypnose te brengen. In deze video toont Edwin je welke dat zijn. Het in hypnose gaan is iets wat je vaak kan oefenen zodat je het gewoon wordt. In een hypnotische staat kan je makkelijker de dingen gaan oplossen die verderop in de lessen aan bod komen. Als je deze techniek beheerst dan kan je je ook allerlei andere suggesties meegeven die je verder helpen.

Module 4: Het onbewuste bewust maken

Je gaat aan de slag met 7 vragen om er voor te zorgen dat bepaalde zaken uit je onbewuste bewust worden. Naast deze goede vragen heb je ook allemaal relevante subvragen. Door jezelf deze vragen te gaan stellen kom je er met je bewustzijn achter waar het onbewust ergens niet klopt.

Inhoud cursus Wet van het logische gevolg

Module 5: Wat vind jij belangrijk? 

De positieve waarden ontdekken

Met deze oefening ga je aan de slag met je belangrijke waarden? Soms kunnen deze in je leven al eens veranderen, dus zeker een aanrader om de oefening te doen. Deze blijft trouwens niet bij de oppervlakte, maar je komt echt bij dieperliggende zaken.

Aangezien deze en de volgende oefening belangrijk zijn, is het goed om hier misschien wel over meerdere dagen mee bezig te zijn. Hoe helderder deze twee zijn, hoe beter je het kan oplossen en hoe beter je je doelen gaat behalen.

De negatieve waarden ontdekken

Iedereen heeft ook negatieve waarden. Je wilt het eigenlijk niet en toch heb je bepaalde zaken belangrijk gemaakt. Deze oefening zal je enorm veel verder brengen. Doe het wel in een rustige en veilige omgeving want het is best kwetsbaar. Door erachter te komen wat er echt in je speelt ga je het achteraf ook kunnen oplossen.

Hoe los je dat conflict op?

Door de voorbeelden van conflicten tussen positieve en negatieve waarden wordt het meteen heel duidelijk hoe het werkt en waarom dit je juist zal tegenhouden. Zodra je het snapt ga je zelf ook aan de slag om je eigen conflict tussen jouw positieve en negatieve waarden te achterhalen.

Module 6: Het conflict voorgoed oplossen

Los het conflict tussen waarden op

Het conflict tussen je positieve en negatieve waarden zorgt er voor dat je niet krijgt wat je wilt, niet doet wat je wilt en niet bent hoe je wilt zijn. In de vorige module ben je erachter gekomen wat dat was.

In deze les ga je het conflict oplossen. Je ziet Edwin het voordoen aande hand van een conflict dat hij zelf heeft. Hierdoor wordt het meteen duidelijk hoe jij het zelf ook kan toepassen met je eigen conflicten. Dit is een oefening om vaker te doen met alle conflicten die je hebt of nog gaat tegenkomen.

Crush je overtuiging

Heb je wel eens last van een overtuigingen die je niet dient, het zit je eigenlijk in de weg? Wel dan is er goed nieuws want je kan deze gaan omvormen naar een nieuwe overtuiging die veel beter voor je is. Zoals je zou willen zijn, maar wat je tot nu toe nog niet gelukt is omdat je overtuiging zo diep zit.

Tijdens de demonstratie van Edwin blijkt hij iets te ervaren wat hij niet verwacht had. Het is mooi om te zien hoe het allemaal werkt zodat je nadien de stappen ook kan gaan uitvoeren

Module 7: De tijd, hoe werkt dat?

Werken met tijdlijnen

In deze video legt Edwin uit welke tijdlijnen er bestaan. Afhankelijk welke tijdlijn jij gebruikt ben je waarschijnlijk iemand die altid of juist nooit te laat komt. Als je dit begrijpt dan kan je verder met de volgende les om je doelen snelelr te behalen.

Hoe zet je jouw doel neer in de toekomst

In deze les legt Edwin je uit hoe je doelen in de toekomst op je tijdlijn kan neerzetten. Dat doet hij aan de hand van een persoonlijk voorbeeld. Hij gaat vervolgens zelf in hypnose en toont je zijn aikido doelen die hij vastzet. Daarna kan je deze techniek zelf ook gaan toepassen.

Module 8: Omgeving is de sleutel

Stel je wil sportiever worden, vroeger gaan opstaan, rijker zijn,… dan kan het handig zijn om met mensen om te gaan die dat al zijn. Maar, hoe kom je nu bij deze groep terecht waar je bij wilt horen? Met deze simpele oefening wordt het ineens heel logisch dat jij er ook bij horot.

Bonussen

Bij de cursus De Wet van het Logisch gevolg krijg je ook enkele bonussen: 

Met de 2 hypnose mp3’s die je kan beluisteren kan je iets in je leven gaan aanpakken: moeiteloos afvallen en meer zelfvertrouwen krijgen.

De derde bonus is enkel geldig tijdens de actie van dit moment. Je kan namelijk inschriven om gratis deelnemen aan het webinar 33 strategieën om de wet van het Logisch Gevolg te maximaliseren.

Conclusie Wet van het Logische Gevolg

De Wet van het Logische gevolg is het missende stukje waardoor de wet van de aantrekkingskracht vaak niet lukt. Door zo in jezelf te duiken en hierbij ook hypnose te gebruiken kom je achter zaken die je onbewust tegenhouden te zijn wie je wilt zijn, te doen wat je wilt doen of te hebben wat je wilt hebben.

Persoonlijk vond ik dit de beste cursus van alle die ik gevolgd had omdat je zo concreet aan de slag ermee gaat.