Flex the Fear Formula van Edwin Selij

Met de Flex the Fear Formula van Edwin Selij ga je aan de slag met je angsten die je tegen houden om voluit te leven.

De meeste mensen hebben wel één of meerdere angsten. Dat kan gaan van hoogtevrees, over angst voor spinnen, angst om te spreken in het openbaar tot angst voor de dood.

Reële vs irreëel angsten

Angst is op zich goed, want het behoed je voor gevaar. Als die leeuw naast jou zijn mond opentrekt en je ziet zijn tanden, dan heb je alle reden om bang te zijn. Het zet je aan het vluchten voordat je opgegeten wordt.

Daarnaast zijn er ook irreëel angsten. Tuurlijk je voelt het echt, maar dat je hier bang voor bent is niet omdat er echt een gevaar op de loer licht, maar omdat je onbewust dat wel bent gaan aannemen.

Door aan de slag te gaan met de Flex the Fear Formula ga je je angsten verminderen of zelfs helemaal verwijderen. Je zal je nadien comfortabel voelen bij situaties waar je vroeger schrik voor had.

Review van de Flex the Fear Formula

Wat ik prettig vind aan Flex the Fear Formula is dat je per onderdeel 2 video’s krijgt. Eentje waarbij Edwin de techniek en de theorie uitlegt. De andere is heel praktisch waarbij Edwin de techniek zelf voordoet aan de hand van eigen voorbeelden. Voor mij maakte dit het veel makkelijker om zelf de theorie in de praktijk om te zetten.

Je kan de cursus uiteraard volgen zoals je dat zelf wilt. Ik heb eerst alle video’s bekijken en ben er dan mee gaan experimenten. Sommige technieken bleken met namelijk makkelijker af te gaan dan anderen. Dus door eerst even alles ste kijken kom je achter jouw favoriete technieken.

Doordat je blijvend toegang hebt tot deze cursus kan je de video’s keer op keer opnieuw bekijken. Wil je aan de slag met een andere techniek, dan kan je die video’s daarvan opzetten.

Flex the Fear Formula – wat ga je leren? 

Zoals ik al zei bestaat Flex the Fear Formula uit video’s. De lessen zijn onderverdeeld in enkele modules. Laten we deze even bekijken.

Flex the Fear Formula - cursus inhoud

Module 1: Wat is angst?

Deze module start met een welkomsvideo. Vervolgens zal je leren hoe angst werkt. Er zijn namelijk verschillende onderdelen in je hersenen die hierbij aan het werk gaat. Je zal behalve ontdekken hoe je er mee om kan gaan ook leren hoe je het zelf kan oplossen.

Module 2: De basishouding

Sommige mensen zijn spiritueel ingesteld, anderen zijn dan weer heel nuchter. De Flex the Fear Formula houdt rekening met beide soorten mensen. Op verschillende manieren kunnen angsten aangepakt worden. Bekijk zeker eerst alle video’s en kies dan diegene uit die jouw het meeste aanspreken. Dit kunnen de hele praktische tips zijn of juist de meer spirituele. Of je probeert het allemaal uit natuurlijk.

De tweede video is best een heftige. Edwin Selij heeft hierin een speciale kijk op de wereld. Door je hiervoor open te stellen en aan de slag te gaan om jezelf te vergeven, zal je jezelf ook beter gaan begrijpen.

Module 3: Het tunen van de mind

Focus is goed, hoor je overal. Toch kan focus er ook voor zorgen dat je nog meer de angst gaat voelen. In deze video leer je hoe je er anders naar kan kijken zodat je je meteen comfortabeler zal voelen en minder angstig zal worden.

Module 4: Snel een gewoonte veranderen

Je angst omvormen naar een gevoel dat je wel wilt of en gewoonte op een snelle manier veranderen. Dat kan door de techniek te volgen die je in deze video te zien krijgt. Je blijft het toepassen totdat het in jezelf veranderd is. Dit is super omdat het snel gaat en je het op vele situaties en gewoontes kan gaan toepassen.

Module 5: Heftige angsttrauma’s: hoe kom je er van af?

Misschien is er vroeger in je leven iets gebeurt waardoor je nu bang bent of een angsttrauma hebt. In deze les ga je leren hoe je wat je meemaakte kan gaan veranderen zodat je je beter voelt bij de situatie. Zo ga je je anders voelen en hoef je geen angst meer te hebben van soortgelijke situaties.

Module 6: Paniek? draai het om!

De omdraai-techniek is ook ideaal om toe te passen bij kinderen die ergens bang voor zijn of zich niet zo goed voleen. Oefen hem eerst op jezelf en daarmee kan je er in je omgeving ook mee aan de slag.

Module 7: Werken met de tijd die je hebt

In module 7 ga je leren hoe je je gevoel van een oude situatie kan gaan veranderen. Als het daar veranderd is krijg je er ook nu en in de toekomst een ander gevoel bij.

Module 8: Hoe werkt angst?

Je gaat hier meer leren over modaliteiten en submodaliteiten. Je leert de structuur van angst te veranderen.

Module 9: Geef je verhaal aan het licht

Houd je van spiritualiteit dan is deze les helemaal op je lijf geschreven. Ga hiermee aan de slag en je angsten verdwijnen als sneeuw voor de zon.